tag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post2858664964296023115..comments2024-02-26T04:35:16.382-05:00Comments on Dolce Fooda: Extraordinary Wheat Berry Dessert (Žito sa šlagom)Dolce Foodahttp://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-20726753362285167402013-01-15T22:57:31.804-05:002013-01-15T22:57:31.804-05:00hehe, uvijek zaboravim da ovaj blog pises za amere...hehe, uvijek zaboravim da ovaj blog pises za amere kojima sve treba nacrtati =)))Jovanka Baštovankahttps://www.blogger.com/profile/10147435115809332325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-26745628291017181772013-01-15T08:35:54.610-05:002013-01-15T08:35:54.610-05:00Sto se tice imena ono sto bi mi pomislili odmah je...Sto se tice imena ono sto bi mi pomislili odmah je ground wheat, a to iskljucivo znaci brasno. Meni se neko vreme vrzmalo u glavi wheat pearls ali onda sam provalila da tako zovu nesto slicno kuskusu. Zatim sam se konacno setila naziva nekih jela iz casopisa, oni uglavnom koriste psenicu u zrnu za salate, pa sam na kraju dosla do ovog naziva. Nekad je stvarno tesko adekvatno prevesti neki naziv sa srpskog na engleski i obrnuto. <br />Hvala na komplimentu za novi izgled bloga. To je davna ideja moga muza koji ju je preradio, i naravno napravio gresku u kucanju:)Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-38093064600233223932013-01-15T08:28:49.397-05:002013-01-15T08:28:49.397-05:00Bez secera i slaga, cista makrobiotika!Bez secera i slaga, cista makrobiotika!Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-30107799745340218762013-01-15T08:26:06.372-05:002013-01-15T08:26:06.372-05:00Ma znam to, i sigurno da je boje, ali za prosecnog...Ma znam to, i sigurno da je boje, ali za prosecnog Amerikanca to je prilicno komplikovan proces. Idem da vidim sta si to pravila.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-59910187184715925142013-01-14T13:31:59.760-05:002013-01-14T13:31:59.760-05:00Baš smo se pre dve godine pitali ne sećam se tačno...Baš smo se pre dve godine pitali ne sećam se tačno kod koga na blogu, možda Zaboravljene poslastic eili kod Maje da li bi žito bio autentičan recept Srbije ili ga možda ima i u ostalim pravoslavnim zemljama. Jednaka količina svega je savršena mera. ja med ne stavljam i imam onaj običaj uvijanja šerpe u ćebe nakon kuvanja da odleži do jutra. Nisma ni znala da se žito tako zove na engleskom. Mnogo mi se dopada novi izgled bloga, tj. ja nekako preferiram belu pozadinu, sve mi blješti i sija sjajno.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-48695976120197916152013-01-14T11:27:29.860-05:002013-01-14T11:27:29.860-05:00ovo nisam nikad probala, ali jako mi se dopada :)ovo nisam nikad probala, ali jako mi se dopada :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-26439991566686466782013-01-14T11:01:05.001-05:002013-01-14T11:01:05.001-05:00ee znas da je bolje da zito samo potopis u vodi na...ee znas da je bolje da zito samo potopis u vodi na 24h, isperes, i pustis 6 sati na suhom da omeksaju.. ja odavno vise zito uopce ne kuham.. a i kuhanjem izgubis sve hanjive sastojke, tako da je potapanje puno bolji nacin.. radila sam tako zito za djurdjevdan.. <br /><br />http://jovankebashtovankekutlacha.blogspot.com/2012/05/slavsko-zito.htmlJovanka Baštovankahttps://www.blogger.com/profile/10147435115809332325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-2036947233902563842013-01-14T08:54:22.806-05:002013-01-14T08:54:22.806-05:00Jasna, bas tako... veoma jedinstven.Jasna, bas tako... veoma jedinstven.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7905872186360879638.post-59324696942188525472013-01-14T03:05:56.585-05:002013-01-14T03:05:56.585-05:00Originalan i simbolican desert...I nista nema slic...Originalan i simbolican desert...I nista nema slican ukus!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.com